Wie moet ik in mijn eerste cirkel toevoegen?

Je bent vrij om zelf te bepalen wie er in jouw eerste cirkel komt en hoeveel mensen dat zijn.

Voeg alleen mensen toe aan je eerste cirkel die je vertrouwt. Vaak zijn dat de mensen die je al langere tijd kent en waar je iets gemeenschappelijks (of in “common”) mee hebt zoals een vriendschap, sport of werk. Het accepteren van een vriendschapsverzoek komt met een bepaalde verantwoordelijkheid. Je staat namelijk voor elkaar klaar bij ziekte.

Concreet betekent dit dat als iemand uit jouw eerste cirkel tijdelijk niet meer kunt werken, jij wordt gevraagd om bij te dragen. Sta je dan voor diegene klaar? Zo ja, dan is er geen reden om te twijfelen en kun je je netwerk uitbreiden.

Was dit nuttig?

Wat zijn de drie cirkels?

De drie cirkels bestaan uit andere gebruikers die samen jouw backup vormen. 

Bij CommonEasy ga je directe connecties uit je eerste cirkel aan omdat jullie elkaar vertrouwen.

  1. Jouw directe connecties vormen je eerste cirkel.
  2. Tot je netwerk behoren ook de connecties van je eerstegraads connecties, deze connecties behoren tot de tweede cirkel.
  3. De connecties van je tweedegraads connecties vormen de derde cirkel.

Je kunt geen directe invloed uitoefenen op je tweede en derde cirkel, alleen door het kiezen van je eerste cirkel. De indirecte connecties zijn bedoelt om sneller aan een groot en betrouwbaar netwerk te komen. Iedereen zit in een eerste cirkel en wordt daardoor gekend en vertrouwt door een directe connectie. Dit is belangrijk omdat al deze directe connecties indirect door tweede en derde cirkels onderdeel vormen van een groter netwerk.

Was dit nuttig?